Homepagina » Verhalen

Verhalen van ervaringsdeskundigen en experts


Wie kan beter uitleggen dan een collega-ondernemer wat de gevolgen kunnen zijn van een hack? Wat doet dat met je als ondernemer, maar vooral als mens?  Wat doet de politie tegen cybercrime? Is het een kat-en-muisspel? Welke rol heeft de gemeente bij het weerbaar maken van ondernemers in haar stad tegen cybercrime?
Het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat focust al langer op cyberweerbaarheid, hoe doen ze dat?

Bekijk onderstaande portretten van Xander, Gabriëlle, Jonathan en Rajko. Zij vertellen hun verhaal over cybercrime.  Onderaan deze pagina vind je de podcast.


Het verhaal van Xander Koppelmans - Ondernemer en slachtoffer van cybercrime

Wat doet een cyberaanval daadwerkelijk met jouw bedrijf, je team, je relaties en met jou als ondernemer, inclusief de schade en gevolgschade. Xander Koppelmans heeft het allemaal meegemaakt...


Het verhaal van Gabriëlle - Accountmanager publiek-private samenwerking bij de politie

Gabriëlle is accountmanager publiek-private samenwerking cybercrime van de politie die haar ervaringen deelt met dit relatief nieuwe fenomeen


Het verhaal van Jonathan -
Adviseur Digitale Veiligheid bij de gemeente Breda

Jonathan van Eerd is een van de eerste adviseurs Digitale Veiligheid binnen een gemeente en zet zich in om ondernemers én burgers weerbaarder te maken tegen cybercrime


Het verhaal van Rajko Smaak - Relatiemanager bij het Digital Trust Center (ministerie EZK)

Rajko Smaak is relatiemanager cybersecurity bij het Digital Trust Center. Hij ziet al langere tijd dat ondernemers getroffen worden door cybercrime, hoe pakken we dit probleem gezamenlijk aan?


Podcast - Xander, Jonathan, Gabriëlle en Rajko vertellen hun verhaal over cybercrime


Podcast - 'Ik weet je wachtwoord'

Beluister via één van onderstaande mogelijkheden de podcast van Daniël Verlaan: 'Ik weet je wachtwoord'. Daniël Verlaan onderzoekt ongelooflijke verhalen die zich online afspelen. Verder gaat hij met hackers het gesprek aan.


Podcast - 'Digitaal Beroofd'

In de podcast 'Digitaal Beroofd' geeft Bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden-Nederland inzicht in de belevingswereld van zowel slachtoffers als daders van digitale criminaliteit. Beluister de podcast hieronder.