Over ons


Waarom de Hackhelpdesk?

Cybercrime, 1 op de 5 ondernemers krijgt er helaas mee te maken. En dat heeft vaak grote gevolgen: je kunt grote geldbedragen of al je gegevens kwijtraken. In sommige gevallen wordt zelfs je hele bedrijfsvoering  platgelegd. Veel ondernemers zijn zich (vaak) onvoldoende bewust van de risico’s op een cyberincident en de impact ervan op de bedrijfscontinuïteit. Als het je toch overkomt, ben je onvoldoende voorbereid en weet je niet hoe je moet handelen. Bovendien, met enkele maatregelen kun je het risico dat je slachtoffer wordt al flink verkleinen. Speciaal voor ondernemers is er nu de Hackhelpdesk voor gratis eerste hulp bij cybercrime.


Wat biedt de Hackhelpdesk voor ondernemers?

Ondernemers die slachtoffer zijn geworden van cybercrime, in welke vorm dan ook, vinden op Hackhelpdesk.nl een handig stappenplan. Stap voor stap leidt de website hen naar snelle en praktische oplossingen om (meer) schade te voorkomen. Ook voor preventietips kunnen ondernemers hier terecht, want als de basisbeveiliging op orde is kan veel ellende worden voorkomen. 


Wie is de initiatiefnemer van de Hackhelpdesk?

De Hackhelpdesk is een van de initiatieven die is ontstaan uit de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime en is tot stand gekomen door het Platform Veilig Ondernemen (PVO) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)  In onderstaand filmpje vertellen ondernemer Xander Koppelmans, gemeente Breda, politie-eenheid Zeeland-Brabant-West en Digital Trust Center (DTC) waarom zij dit initiatief van harte ondersteunen. 


Hoe veilig is de Hackhelpdesk zelf?

Deze website biedt informatie aan over digitale veiligheid, maar is de website ook veilig te gebruiken? Het korte antwoord is ja, de website is voor gebruikers volledig veilig. Meer toelichting en onderbouwing lees je in onze security disclaimer