Homepagina » Hulp na hack » Hacking? » Hacking - slachtoffer

Wat te doen bij een account hack?


Dit kan verschillen per account. De hoofdprijs voor een hacker is je e-mail account, omdat daar veel persoonlijke informatie in te vinden is. Hieronder de belangrijkste tips:

  • Verander direct de wachtwoorden van al je accounts met hetzelfde wachtwoord of een wachtwoord dat er op lijkt. Hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts gebruiken is niet veilig!

  • Stel voor belangrijke accounts 'tweestapsverificatie' in via account-instellingen. Men kan dan niet meer met enkel het wachtwoord binnentreden. Meer uitleg over hoe je dit doet per account vind (in het Engels) via Authy.com.

  • Ga na welke informatie een kwaadwillende heeft kunnen stelen via het betreffende account. Neem passende maatregelen op basis van welke informatie gestolen is. Heeft men bijvoorbeeld toegang verkregen tot je bankgegevens? Maak dan melding bij je bank en politie.

 

Tip: download de handleiding hacking. In deze handleiding staan bovenstaande stappen die je kunt nemen als je slachtoffer bent geworden van hacking en tips om hacking te voorkomen.