Home » Grooming?

Grooming?


Grooming wordt ook wel “digitaal kinderlokken” genoemd. Veelal vindt grooming plaats op chatsites of via social media. Een meerderjarige man doet zich voor als minderjarige jongen en het meisje waarmee deze man chat is minderjarig. Het meisje denkt een leuke jongen te hebben ontmoet en wil alles voor hem doen. Ze beschouwt hem als het lot uit de loterij en is eerlijk over alles. Ze vertrouwt hem volledig en herkent zichzelf in de “jongen”, hij heeft dezelfde muzieksmaak en kijkt vanavond naar dezelfde film. Zogenaamd natuurlijk, want de man wil zoveel mogelijk vertrouwen winnen van het meisje. Hij heeft informatie over het meisje kunnen opzoeken via social media bijvoorbeeld. 

In eerste instantie zal de man normale gesprekken voeren met het meisje. Over vakanties, hobby’s of andere “wederzijdse” interesses. Het gesprek zal echter na enige tijd een andere wending nemen. De gesprekken zullen langzamerhand seks gerelateerd worden. Ten eerste zal het bij getypte gesprekken blijven, maar na verloop van tijd zal de “jongen” aan het meisje vragen om haar webcam aan te zetten, hij zegt haar graag te willen zien. Het meisje doet dit in veel gevallen want zij wil hem oprecht ook graag zien. Haar grote liefde..

Vervolgens kan hij vragen of ze wat kleding uit wil doen voor de webcam. Hij kan nu stiekem foto’s of een filmpje van maken van het meisje, wat hij later kan gebruiken om het meisje mee onder druk te zetten. Dan is het moment gekomen, hij wil graag met haar afspreken, zij wil hem ook heel graag zien en geeft zonder goed na te denken haar adres door of een plaats waar zij hem graag wil ontmoeten.